La laude nu prea stiu cum sa raspund.. De obicei ma fastacesc sau ma auto-ironizez ca sa nu mi se suie la cap (ego-ul e un individ parsiv). Dar criticile sunt prilej de dezbatere. Imi plac. Pe bune…
“Andrei,te urmăresc din cand in cand la ,,te cunosc de undeva” si iti admir talentul tau actoricesc…chiar te pricepi sa-i inveti si pe alții actorie. Dar bucătărie? Știi ce faci tu acum? Confirmi si mai tare ,,Pizdificarea bărbatului ” (cred ca știi despre ce este vorba) . Puteai sa faci un blog despre mecanică auto,strungarie,forja,traforaj,spart lemne,ceva barbatesc,etc…ce draqu ,chiar trebuie sa iei rolul de ,,bucatareasa” si sa transmiti pushtilor din ziua de azi,ca trebuie sa găsească ? Meseria de bucatar profesionist este cu totul altceva decât ,,fatentezia” de bucatar pe blog. Lăsați femeile sa aibă fantezii culinare,lăsați femeile sa găsească si noi bărbații sa fim mândri de ele,cu ce bunatati au facut in bucătărie…..pe bune,acum” – Konstantinos Adrian (mesaj primit pe facebook)
De ce in bucatarie…
Am dat deunazi o proba pentru un sitcom pentru Tv (nu s-a concretizat nimic, nu va entuziasmati).. si regizorul mi-a spus “mai Andrei, e bine, dar trebuie jucat un pic mai gros.. asa vor astia la televiziune.. asta vrea publicul”. Pe mine ma everveaza teribil argumentul asta. L-am auzit folosit de nenumarate ori. Romanul vrea balci! Scandalul face rating! Asta se vinde!!.. Care public? Mie nu-mi place gros.. Eu nu sunt public? Eu nu sunt si eu un segment? Am o groaza de prieteni care nu se mai uita la televizor tocmai din motivul asta. Ei nu sunt segment? Pe ei nu-i masoara nimeni in audiente? Asa ca m-am gandit sa fac o chestie amuzanta si civilizata. Care sa-mi placa in primul rand mie. Ca si eu sunt un segment de populatie.. Pe bune!!
De ce in bucatarie?
Asa e.. As fi putut sa fac o emisiune despre, nu stiu.. filme, traforaj, spart lemne, muschi, sport, calatorii.. Poti sa fii amuzant in orice context. Dar unul dintre criteriile calitatii in “actorie” e onestitatea.. Iar mie imi place sa gatesc! Pe bune.. Imi place sa gatesc mai mult decat sa ma duc la sala sau sa repar masini.. Si e important sa-ti placa ceea ce faci. Se vede in ochi.. Imi place sa prepar si mai ales imi place sa-mi vad familia si prietenii ca mesteca si sunt bucurosi! Nu stiu, pur si simplu ma simt implinit.
De ce in bucatarie?
Al doilea motiv extrem de important este posibilitatea vandabilitatii. Daca as fi facut o emisiune despre carti sau teatru, posibilitatea ca cineva vreodata s-o cumpere ar fi fost mai mica. In bucatarie ai optiuni de product-placement, iar potentialii clienti sunt mai multi. Produse de consum, ulei, zahar, vinuri, hipermarket-uri, ustensile, mobila de bucatarie, tigai, condimente, apa, suc, cafea.. Avem loc!! De aceea am facut si acest promo, dar cred ca am fost un pic prea subtili :))
Noi facem emisiunea asta deocamdata ca un fel de hobby.. in timp ce avem cu totii alte slujbe aducatoare de finante. De asta frecventa episoadelor e inca rara. Pentru ca nu ne-am gasit vreun client care s-o sponsorizeze. Clientii vor deveni interesati abia cand vizualizarile si cifrele vor justifica investitia.. Asa ca pana vom fi bugetati vom pune episoadele cu tzaraita.. In ritmul in care gasim timp sa le filmam si sa le montam.. asa cum vrem. Un prieten a venit la mine si mi-a spus ca era convins ca emisiunea are in spate o agentie sau ceva, ca poate d-aia nu se inghesuie clientii, ca pare deja vanduta la cum arata. Ei bine, n-avem. Pe bune!! Suntem la baza 5 oameni care le facem pe toate. Asa ca ma folosesc de aceasta ocazie si lansez invitatia:
Dragi potentiali clienti din domenii culinare (sau nu) avem o emisiune. Vreti publicitate in context? Dati-ne un mail. Rezolvam!
In ce priveste “pizdificarea barbatului“.. Desi exprimarea e cam vulgara si usor misogina pentru gustul meu, cred ca inteleg ce vrei sa spui. Nici eu nu ma dau in vant dupa domnu’ cu barba si rochie de la Eurovision, sau dupa baietii care poarta inele se epileaza.. Si nici gand nu intentionez sa dezvolt acest concept modern almodovarian in care sexualitatea se confunda si barbatii devin femei si femeile se apuca de culturism.. Dar permite-mi sa specific ca ideea ca “locul femeii e la cratita” e un pic depasita.. Plus ca in cazul meu personal, reprezinta chiar un risc culinar avand in vedere ca indemanarea sotiei la aragaz se poate compara cu a lui Eric.. Si in plus, sincer, bucatarii n-au nimic efeminat, crede-ma!! Stai sa vezi cine va gati in episodul viitor :))
Cu drag si pe bune,
Andrei
-
Ileana
-
Mihaela
-
Gabriela
-
NoBuddy-else
-
Elisabeta Vanatoru
-
Mira
-
Vlad
-
ungureanu alexandra
-
Maria Magdalena Biela