La laude nu prea stiu cum sa raspund.. De obicei ma fastacesc sau ma auto-ironizez ca sa nu mi se suie la cap (ego-ul e un individ parsiv). Dar criticile sunt prilej de dezbatere. Imi plac. Pe bune…

Andrei,te urmăresc din cand in cand la ,,te cunosc de undeva” si iti admir talentul tau actoricesc…chiar te pricepi sa-i inveti si pe alții actorie.  Dar bucătărie? Știi ce faci tu acum? Confirmi si mai tare ,,Pizdificarea bărbatului ” (cred ca știi despre ce este vorba) . Puteai sa faci un blog despre mecanică auto,strungarie,forja,traforaj,spart lemne,ceva barbatesc,etc…ce draqu ,chiar trebuie sa iei rolul de ,,bucatareasa” si sa transmiti pushtilor din ziua de azi,ca trebuie sa găsească ? Meseria de bucatar profesionist este cu totul altceva decât ,,fatentezia” de bucatar pe blog. Lăsați femeile sa aibă fantezii culinare,lăsați femeile sa găsească si noi bărbații sa fim mândri de ele,cu ce bunatati au facut in bucătărie…..pe bune,acum” – Konstantinos Adrian (mesaj primit pe facebook)

De ce in bucatarie…

Am dat deunazi o proba pentru un sitcom pentru Tv (nu s-a concretizat nimic, nu va entuziasmati).. si regizorul mi-a spus “mai Andrei, e bine, dar trebuie jucat un pic mai gros.. asa vor astia la televiziune.. asta vrea publicul”. Pe mine ma everveaza teribil argumentul asta. L-am auzit folosit de nenumarate ori. Romanul vrea balci! Scandalul face rating! Asta se vinde!!.. Care public? Mie nu-mi place gros.. Eu nu sunt public? Eu nu sunt si eu un segment? Am o groaza de prieteni care nu se mai uita la televizor tocmai din motivul asta. Ei nu sunt segment? Pe ei nu-i masoara nimeni in audiente? Asa ca m-am gandit sa fac o chestie amuzanta si civilizata. Care sa-mi placa in primul rand mie. Ca si eu sunt un segment de populatie.. Pe bune!!

De ce in bucatarie?

Asa e.. As fi putut sa fac o emisiune despre, nu stiu.. filme, traforaj, spart lemne, muschi, sport, calatorii.. Poti sa fii amuzant in orice context. Dar unul dintre criteriile calitatii in “actorie” e onestitatea.. Iar mie imi place sa gatesc! Pe bune.. Imi place sa gatesc mai mult decat sa ma duc la sala sau sa repar masini.. Si e important sa-ti placa ceea ce faci. Se vede in ochi.. Imi place sa prepar si mai ales imi place sa-mi vad familia si prietenii ca mesteca si sunt bucurosi! Nu stiu, pur si simplu ma simt implinit.

De ce in bucatarie?

Al doilea motiv extrem de important este posibilitatea vandabilitatii. Daca as fi facut o emisiune despre carti sau teatru, posibilitatea ca cineva vreodata s-o cumpere ar fi fost mai mica. In bucatarie ai optiuni de product-placement, iar potentialii clienti sunt mai multi. Produse de consum, ulei, zahar, vinuri, hipermarket-uri, ustensile, mobila de bucatarie, tigai, condimente, apa, suc, cafea.. Avem loc!! De aceea am facut si acest promo, dar cred ca am fost un pic prea subtili :))

Noi facem emisiunea asta deocamdata ca un fel de hobby.. in timp ce avem cu totii alte slujbe aducatoare de finante. De asta frecventa episoadelor e inca rara. Pentru ca nu ne-am gasit vreun client care s-o sponsorizeze. Clientii vor deveni interesati abia cand vizualizarile si cifrele vor justifica investitia.. Asa ca pana vom fi bugetati vom pune episoadele cu tzaraita.. In ritmul in care gasim timp sa le filmam si sa le montam.. asa cum vrem. Un prieten a venit la mine si mi-a spus ca era convins ca emisiunea are in spate o agentie sau ceva, ca poate d-aia nu se inghesuie clientii, ca pare deja vanduta la cum arata. Ei bine, n-avem. Pe bune!! Suntem la baza 5 oameni care le facem pe toate. Asa ca ma folosesc de aceasta ocazie si lansez invitatia:

Dragi potentiali clienti din domenii culinare (sau nu) avem o emisiune. Vreti publicitate in context? Dati-ne un mail. Rezolvam!

In ce priveste “pizdificarea barbatului“.. Desi exprimarea e cam vulgara si usor misogina pentru gustul meu, cred ca inteleg ce vrei sa spui. Nici eu nu ma dau in vant dupa domnu’ cu barba si rochie de la Eurovision, sau dupa baietii care poarta inele se epileaza.. Si nici gand nu intentionez sa dezvolt acest concept modern almodovarian in care sexualitatea se confunda si barbatii devin femei si femeile se apuca de culturism.. Dar permite-mi sa specific ca ideea ca “locul femeii e la cratita” e un pic depasita.. Plus ca in cazul meu personal, reprezinta chiar un risc culinar avand in vedere ca indemanarea sotiei la aragaz se poate compara cu a lui Eric.. Si in plus, sincer, bucatarii n-au nimic efeminat, crede-ma!! Stai sa vezi cine va gati in episodul viitor :))

 

Cu drag si pe bune,

Andrei

  • Ileana

    hmmm…cine va gati?!Eric cumva? :)
    Si ai dreptate sincer..cine vrea si gateste cu placere o va face indiferent ca e barbat sau femeie..jos palaria pentru ceea ce faci si multa bafta pe viitor…astept cu nerabdare urmatorul episod :)

  • Mihaela

    Ai dreptate,conteaza sa faci ceva care-ti place
    Decand lumea vor exista”gicacontra” asa ca da-i bataie si continua sa ne aduci zambetul si relaxarea de care avem atata nevoie !

  • Gabriela

    Buna. Sunt mama, sotie si casnica si petrec mult timp in bucatarie deoarece imi place sa gatesc. Dar nu ma uit niciodata la o emisiune in care o femeie imi arata cum se face deoarece stiu deja destul si am destule carti si deasemenea sute de link-uri pe net. In afara de faptul ca eu cred ca barbatii sunt foarte buni bucatari, aceasta scurta emisiune ma fascineaza si ma binedispune si nu numai. Punct! Cui nu ii place …. sunt alte lucruri care pot fi facute … deci Succes in continuare Andrei!

  • NoBuddy-else

    Pesemne nimeni nu i-a spus prietenului aceluia necăjit că, din cîte se pare, bărbaţii sînt cei mai buni bucătari (profesionişti adică). :))) Deşi eu, sincer, prefer oricînd stilul tău fantezist, hehe! Probabil pentru că şi eu fac cam la fel cînd gătesc. Baftă!

  • Elisabeta Vanatoru

    Draga Andrei,

    Stay calm, carry on and continue to welcome criticism with open arms, which is what you so graciously do! I love your show. I love it! I love it! I am so pround of all of you, guys, for making it possible. Opening your home to the world, that’s such an act of courage not many can even consider. I can’t stress it enough, your show is such a breath of fresh air in today’s culture. Perhaps, surely, one of its kind in RO.? It promotes family values, sound traditional values, without being stiff, boring or autocratic. On the contrary, it is extremely delightful, tasteful, humorous and instructive, novel and, in a nutshell, an awesome gem. Keep on sharpenning your silver knife (I do know it’s silver!), continue to do what you do. Always be yourself! You’re a good man, Andrei!

    PS. I am happy to continue to promote you here… God bless.

  • Mira

    Succes si cat mai multe episoade. . Ofticosul ce te-a “certat”, a venit repede sa faca pe marele critic. Dar nu a inteles nimic din toate acestea. Bunul nostru prieten ce isi pune intr-un “real” pericol bucataria, hota, aragazul “argus” cu o vechime de 50 de ani, cutitul supercalifragilist……….. nu vrea decât sa ne mai descreteasca fruntile. Sa speram ca va veni si un sponsor.

  • Vlad

    mancarurile astea ale tale, par bune… PE BUNE!

  • ungureanu alexandra

    Esti chiar foarte simpatic si amuzant , un actor bun si vad ca si un bucatar inventiv….sotul meu este bucatar si noi avem o deviza femeia este gospodina barbatul este bucatar …..sa faci emisiunea aceasta in continuare pt ca suntem multi care te urmarim

  • Maria Magdalena Biela

    Maestre, un barbat nu este definit de pectorali, bicepsi si tricepsi, de parul de pe piept, de umerii lati si tatuajele care ii acopera, in mod dezgustator, trupul: aceasta este o definitie mioritica a mitocanului, care exista inca pe modelul prost inteles al lui Rocky, Schwarzenegger, van Damme:). In general aceasta specie, pe cale de disparitie in Occident, este ridiculizata in anno Domini 2015 nu numai de catre femei insa chiar si de catre barbati, acum “purtandu-se” OMUL! Cu alte vorbe, genul este definit teoretic doar de clisee , nemaiexistand definitii stricto sensu “cum este o femeie perfecta?” si “cum este un barbat perfect?”. Realitatea acestui mileniu alege OMUL, indiferent de gen. Si “omul” este definit prin caracter: limbaj, comportament, cultura, charisma, abilitatea de a fi intre si cu alti oameni (din nou, indiferent de gen). Asadar, un barbat care este genial in bucatarie, cu mijloace minime, rasfatandu-si familia si prietenii cu o mancare delicioasa, spontaneitate, dragoste, haz si un zambet cuceritor de inocent, asta este un barbat pe care sa-l iubesti vieti la rand.

    Sa nu va schimbati: sunteti DELICIOS, precum chateaubriandul pregatit pentru d-l Aurelian Temisan! Cat priveste masculii “feroce, atroce si dibace” care va comenteaza meschin placerea de a avea “fantezii de bucatar”, am stiri pentru ei: femeile de calitate iubesc barbatii care stiu sa le surprinda cu o cina romantica…restul sunt doar buni de reciclat.