a70

Iata si episodul 2. Acum mi-e putin frica deoarece nu ma asteptam la atatea vizualizari si aprecieri. Ma uit si ma mir, adica sunt chiar stupefiat.. Si teribil de recunoscator. Sper sa -ti placa si al doilea, sa se ridice la nivelul asteptarilor. Eu nu-mi mai dau seama.

Nici in povestea cu blogul n-am experienta. Nu stiu ce sa scriu aici. Teoretic l-am creat ca pe un fel de rama pentru emisiune. Nu prea imi place sa-mi dau cu parerea.. de fapt chiar ma enerveaza oamenii care-si dau cu parerea despre lucruri care le depasesc competenta. Totdeauna am crezut ca daca esti actor, treaba ta decenta e sa-ti faci rolul. Ala in care ai fost distribuit. Nu sa hranesti demonstrativ copiii din Africa sau sa-ti exprimi revolta fata de cine stie ce conflict sau, ma rog, sa te apuci sa candidezi (ma gandeam la Schwarzenegger). Dar pe de alta parte profesia de actor are ceva extrem de pacatos. Esti teribil de dependent. De cel care te distribuie, de scenariu, de regizor, de agentia de casting, de diverse contexte si circumstante care n-au nici o legatura cu talentul, potentialul sau capacitatea ta de munca. Tin de noroc, soarta, stea sau cum vrei s-o numesti.

Acest proiect reprezinta prima mea tentativa voluntara de actiune. Serios, e prima data cand fac ceva. Intotdeauna am reactionat. Am primit telefon, m-am prezentat la casting, am facut treaba cat am putut de bine. Acum am facut eu. Stiu ca imi depasesc propriile atributii de actor, dar lumea e fluida si miscatoare. Daca aleg sa stau sa ma plang in culise de soarta culturii si de ignoranta guvernantilor o sa chelesc si o sa fac gastrita si tot nu ma distribuie nimeni in Hamlet. Asa ca am facut o emisiune… o fac cu drag. Sper sa zambesti ;)

Aaa.. era sa uit

Reteta de ciorba/supa/crema de somon

Nu exista o asemenea combinatie, adevarul e ca in momentul filmarii habar n-aveam ce Dumnezeu o sa fac cu ramasitele bietului peste mutilat. Dar dupa aceea am facut o ciorba de a stat Sasha in coada!

L-am fiert , am scos toate oasele si resturile apoi am aruncat in zeama de peste: ceapa, usturoi, ardei iute si ardei rosu toate taiate si calite anterior.. niste morcovi, albitura si un cartof. Banal. Dupa ce-au fiert legumele am pus si bucatele din restul file-ului ca ramasese o groaza de somon, acrita cu lamaie si aruncat niste patrunjel. Nimic special, am scris reteta doar pentru ca sunt om de cuvant J

Bogdan in schimb imi propusese crema de somon care era cam asa:

Tragi resturile de peste in tigaie cu mult usturoi tocat vreo 3-5 min. Adaugi apa fierbinte, vreo 3l, apoi morcovi, ardei gras si 3 cartofi, toate taiate bucatele si le fierbi vreo ora. La final scoti ce mai gasesti din oase, dinti, solzi piele groasa si pasezi totul cu blender-ul. Dupa ce se raceste un pic, pui smantana lichida, sare, piper si ti-o pui in farfurie.

(cand oi mai fileta vreun somon sigur incerc si crema!)