Eu sunt Andrei. Unii ma stiti de la televizor. Mai tineti minte reclama aia la biscuiti? Da! Ok. Deci ala sunt eu. Iar acesta este un blog. Dar nu unul culinar. Pentru ca nu mi-am propus sa va invat sa gatiti. Sunt convins ca o faceti mai bine decat mine. Vreau sa invat sa gatesc eu. Asta e un blog cu peripetii din bucatarie... cu aragazul meu vechi si cu lingura mea de lemn. Cu cutitul meu care taie. Sunt actor. Nu vreau sa va invat retete. Vreau sa zambiti.

Adaugat la

TemiChateaubriand
Ingrediente:

  • muschi de vita (si argentinian e gustos, dar exista si variante romanesti la fel de bune, cu TVA acceptabil)
  • ulei de masline
  • unt
  • sare grunjoasa
  • rozmarin proaspat
  • usturoi
  • piper

Preparare:

  1. Alege o bucata din mijlocul muschiuletului pe care o fasonezi, respectiv despielitezi. O fezandezi 20-30 de minute in combinatia de mai sus, apoi o prajesti in unt pe toate partile si o arunci in cuptorul preincalzit intre 10 si 30 de minute. Durata depinde de grosimea muschiuletului, puterea calorica a cuptorului si de cat de in sange sau facuta o preferi. Poti verifica temperatura interioara cu o andrea de metal infipta in muschi si apoi apropiata de buze. Daca andreaua e calduta (40 de grade), atunci friptura e in sange. Daca andreaua frige, e bine facuta. Dupa ce scoti friptura din cuptor, las-o sa se odihneasca pe o lingura cam 5 minute, acoperita. Astfel sucurile se vor imprastia in tot muschiul.
  2. Untul cu patrunjel la congelator e o gaselnita simpatica si usor de facut.
  3. Garnitura de parmezan cu ciuperci sau ciuperci cu parmezan in combinatie cu untul era cam grea. O poti inlocui cu alte variante mai usurele. Sincer, o salata mi se pare suficient.
  4. Sosul a fost o prostie, nu-l incerca, inventeaza unul mai bun. Scuze Temi!

 
Cu drag,
Andrei

  • Andreea

    Felicitari pentru proiectul/blogul acesta! faci sa para mult mai usor de pregtit retete pe care nu as fi avut curajul nici sa le citesc :) acum chiar o sa incerc si apoi impartasesc opiniile consumatorilor.

  • Ioana Stefania

    Esti un actor uimitor..si un bucatar grozav :)

  • Mihaela

    Buna seara Andrei,am asteptat cu mare nerabdare sa vad ce reteta faci si sa stii ca mi-a mers la suflet ce si cum ai facut,iar invitatul……invitatul s-a integrat perfect in “reteta” asa ca ,jos palaria,felicitari si ….ma mai uit odata ca mi-a placut tare !

  • adina

    asaaaaaaa…deci in primul rind ca mi-ai facut pofta….in al doilea rind tu creezi….pe linga ce vezi in reteta chefului ,aduci ceva nou: sosul !….acum ca nu a iesit asa cum credeai,e partea a doua…altadata iti va iesi….poate renuntind la tarhon….are un miros f. puternic….foarte tare ideea cu ciuperci cu brinza in loc de ccascaval topit cu ciuperci….un lucru e clar: orice reteta facuta de tine are o amprenta personala ,ceea ce e minunat cred eu!…dar tragind linie si facind suma cred ca ai iesit ok…ai uitat un lucru: sa ne amintesti ca ai pus ca si garnitura, salata de rucola….in continuare sunt consecventa si te urmaresc…poate faci si-un desert?…cindva….(ma gindesc!) :)

  • Mary Ioana

    Din ce in ce mai bine! Felicitari!

  • Gotcu Marinela

    Omule, caci m-am convins ca esti un om normal fara fite si falsitati, am salivat linga ecran…mmm! ce muschiulet aramiu, suculent! ce mai! daca mai simteam si parfumul lui si al sosului…dar l-am vazut pe Temisan inghitind in sec pe la min.11,31! suficient! felicitari! nu mai zic de farmecul tau!

  • Gabriela

    Super tare Andrei,ne-ai facut pofta!!! Acum poate ne spui macar cat a fost TVA-ul ala ca de muschi argentinian nu cred ca putem sa ne apropiem…dar poate merge unul romanesc,ma gandesc! Pana una-alta felicitari!

  • Andrei

    Felicitări, Andrei! Eşti senzaţional! Încă un episod pe care l-am urmărit cu o deosebită plăcere şi la care din nou am râs :)) Faci o treabă minunată cu acest proiect şi îţi urez s-o ţii tot aşa! În final, ţin să precizez că te apreciez foarte mult pentru tot ceea ce ai făcut şi pentru tot ceea ce faci, eşti un actor incredibil, un OM deosebit şi, mai nou, un bucătar excelent :)) Mult succes în continuare în tot ceea ce ţi-ai propus! O seară bună în continuare!

  • Stefi

    14 minute de distractie si voie buna :D superr tineti-o tot asa !!!

  • NoBuddy-else

    Ce bine că mi-a zis soră-mea de blogul ăsta al tău, am stat acum şi am văzut toate episoadele, chiar dacă pe primul deja îl văzusem împreună cu ea pe telefon, făcînd treişpe-paişpe cînd nu mai termina de încărcat din cauza wifi-ului prost. Am rîs pe rupte, dar dincolo de asta, chestia cea mai frumoasă e că tu, măi suflete, faci totul să arate şi să sune atît de simplu şi de natural încît eşti o adevărată gură de aer proaspăt în poluarea din televiziunile şi show-biz-ul mioritic. Nu mai spun că, uitîndu-mă la tine, mai ce-mi vine să apuc şi eu de coada tigăii chiar acum, că şi mie-mi plac provocările şi experimentele de care nici nu s-au mai văzut, nici nu s-au mai făcut. Parcă reţetele astea clasice n-au fost şi ele inventate cîndva exact aşa cum faci şi tu acum, pe bază de permutări şi combinaţii?…

    M-ai cîştigat de fan de-acum – ba i-am mai povestit încă unui prieten care-i şi el singur cook şi cu pisoiul aferent în dotare şi i-am recomandat blogul tău şi ca sursă de deconectare, dar şi ca încurajare la încercat puterile la gătit.

    Ai avut o idee bestială cu mini-emisiunile astea, ţine-o tot aşa şi-ţi mulţumesc pentru liftingul sufletesc cu care mă aleg doar urmărindu-le. O să-ncerc şi eu, doar că, în loc să-mi pun pe-aproape tableta cu vreun mare chef, o s-o pun să te urmăresc pe tine la lucru. :)))

  • Nicol

    Andrei, cutitul pe care il ai e cevaaa… Cred ca e brandul tau in materie de cooking… n-as renunta la el! Imi place ca nu te iei prea in serios in noul tau demers si, mai ales ca esti creativ. Numai bine si succes cu proiectul!

  • Loredana Aliss Iuşan

    voi chiar mancati fara paine?

  • http://aguritza.blogspot.com/ maria agurita ignat

    Doamneee, am râs cu lacrimi. Felicitări pentru acest proiect minunat :D

    PS: eşti AS în bucătărie faţă de majoritatea domnişoarelor din ziua de azi :D