Eu sunt Andrei. Unii ma stiti de la televizor. Mai tineti minte reclama aia la biscuiti? Da! Ok. Deci ala sunt eu. Iar acesta este un blog. Dar nu unul culinar. Pentru ca nu mi-am propus sa va invat sa gatiti. Sunt convins ca o faceti mai bine decat mine. Vreau sa invat sa gatesc eu. Asta e un blog cu peripetii din bucatarie... cu aragazul meu vechi si cu lingura mea de lemn. Cu cutitul meu care taie. Sunt actor. Nu vreau sa va invat retete. Vreau sa zambiti.

Adaugat la

Sashimi
Ingrediente:

  • Ton:
  • Cam 2 felii groase de 2,5-3cm.
    Mie mi-a ajuns pe o masea.. (dupa ce il decupezi in acel paralelipiped, raman resturi.. merge un ton tar-tar).
  • Salata:
  • Avocado, 5-6 fire de chives (sau ceapa verde), sare, piper, lamaie, ulei de masline.
  • Gel:
  • 0.5 l apa, 150g zahar, radacina de hrean rasa, lemongrass, anason, ienibahar, agar-agar (sau banala gelatina).
  • Decor:
  • 1,2 ridichi, telina apio, icre de manciuria, tapioca (o lingurita), ardei iute rosu, edamame (boabe de soia – inlocuibile cu mazare), frunze de salata cress sau valeriana sau orice alt macris cu frunze mici.

Preparare:

  1. Dupa ce m-am uitat la episod, nu inteleg cum m-am chinuit atata cu sashimi asta. Chiar nu-i asa de complicat. Dar e o reteta de impresionat musafiri daca te apuca snobismul. Tonul se parpaleste un pic, (nu-i musai sa-ti bagi degetele.. se poate si cu o paleta de lemn, am aflat mai tarziu, ideea e sa nu-l rupi)
  2. Gelul merita efortul. Combinatia de hrean dulce cu iz de lamaie e.. nu pot sa spun, trebuie sa gusti. Agar-agar-ul se poate inlocui cu gelatina fara nici un stres.
    Salata e simpla, eu am exagerat cu chives.. ajung cateva fire.
  3. Din décor important e ardeiul iute. Cand il asezi peste picatura de gel e o pata vie de culoare si o surpriza cand il bagi in gura. Icrele sunt interesante daca reusesti sa le apuci deodata cu restul imbucaturii. Telina si ridichea sunt puse ca sa existe si o textura crocanta. Frunzele sunt de chichi, dar sunt dragute. Tapioca goala n-are nici gust, nici textura. Un fel de icre chioare. Probabil ca e foarte sanatoasa, altfel nu prea ii vad rostul..

 

Na’, am facut sashimi.. Se poate.

Cu drag,
Andrei

  • Mihaela

    In primul rand,am ras cu lacrimi(e de bine )apoi am salivat dar am avut sevetel :) si da ,mai Andrei,a iesit ceva care mie mi-a dat branci sa fac si eu ! Felicitari ! Acum ma mai uit odata ca tare mi-a placut toata prezentarea ! Nota 10 !!

    • Singur Cook

      Multumesc! La multi ani :)

  • Ella

    Tocmai stateam in cumpana cum sa gatesc tonul pe care il am in frigider.
    Clar, nu-l voi face asa! Ideea oricum este faina si il inspiri pe sotul meu care vrea sa intre in bucatarie. Nu ca sa gateasca ci sa vada daca la noi in bucatarie gaseste agar-agar. Se gandeste ca l-ar putea folosi pe post de glue sa isi lipeasca o piesa de sah pe care tocmai a calcat din neatentie. cand te urmarea pe tine gatind cu atata indemanare…si talent. Astept asta drept serial tv sa ma mai uit si eu la ceva pe posturile autohtone .

    • Singur Cook

      :)) Sotiei ii place tonul tar-tar. Adica:
      Tai tonul bucatele mici. Tai ceapa rosie, avocado, ghimbir, sare, piper, storci lime (sau lamaie), un pic de ardei iute (daca te tine), niste ulei de susan (asta nu merge inlocuit, are un gust afumat important in context), sos de soia si mai adaugi niste felii de castravete pe langa. Tadaa!! Ai grija la pielitele albe din ton.. Alea sunt cam scarboase cand e crud.

  • Ileana

    Fenomenal…asta esti :)))) am ras copios…mai mai ca ma provoci sa incerc si eu sa fac ciudatenia asta de reteta..rea nu cred ca are cum sa fie..in fond si la urma urmei e peste, iar pestele e foarte sanatos..felicitari din tot sufletul..le meriti pe deplin..si cum tu dai note la Te cunosc de undeva..acum eu ti-as da un 12 ;)

  • Evelina

    super :)))

  • Margo Chirila

    Am ras de i-am facut pe toti colegii de birou sa se uite spre mine intrebatori, dar fara sa primeasca vreun raspuns fiindca aveam castile!!!!! Esti dezastru in bucatarie, dar tenacitatea te salveaza. Felicitari!!!!!