Eu sunt Andrei. Unii ma stiti de la televizor. Mai tineti minte reclama aia la biscuiti? Da! Ok. Deci ala sunt eu. Iar acesta este un blog. Dar nu unul culinar. Pentru ca nu mi-am propus sa va invat sa gatiti. Sunt convins ca o faceti mai bine decat mine. Vreau sa invat sa gatesc eu. Asta e un blog cu peripetii din bucatarie... cu aragazul meu vechi si cu lingura mea de lemn. Cu cutitul meu care taie. Sunt actor. Nu vreau sa va invat retete. Vreau sa zambiti.

Adaugat la

Reteta rata cu sos de mure si legume
Ingrediente:

  • 1 piept de rata (cu piele, scrie pe eticheta)
  • rozmarin
  • sare si piper

Combinatia de marinata:

  • sos de soia
  • otet balsamic glasat
  • ulei de nuci
  • coniac

Legumele:

  • 1 ceapa
  • 2 fire telina apio
  • 1 ardei rosu
  • ciuperci pleurotus 100-200 g
  • germeni de ridiche
  • ghimbir – cat o falanga de deget
  • rosii cherry 6-7 buc
  • busuioc proaspat

Aceeasi combinatie pentru marinat de mai sus.

Sosul de mure:

  • unt 2 lingurite
  • ulei de nuci (sau nu)
  • otet balsamic glasat
  • zahar brun 10 g (o lingurita rasa, m-am interesat)
  • mure

Preparare:

  1. Decongeleaza pieptul de rata daca sotia l-a pus la congelator , cresteaza-l artistic si presara sare grunjoasa.
  2. Fezandeaza pieptul de rata in marinata 1 ora la frigider. Daca ai seringa profesionista, 20 de minute. Seringa de la Nurofen nu se pune.
  3. Taie legumele (ardeiul, ceapa, telina apio), adauga ciupercile rupte fasii, ghimbir. Lasa-le deoparte in aceeasi marinata si intoarce-te la rata.
  4. Prajeste rata in ulei de nuci incins, intai cu pielea in jos (dupa caz), timp de 30 de secunde. Arunca rozmarinul si intoarce-o. Arunca coniacul si fereste-te!
  5. Pune rata la cuptor timp de 8-10 minute la 180o (tot dupa caz).
  6. Moscofloceste putin legumele in tigaie, adauga rosiile cherry si busuiocul, germenii de ridiche, sare si piper.
  7. In alta tigaie, topeste untul la foc mic, adauga zahar, sare, otet balsamic glasat si mure, amestecand constant. Ai grija de el, sosul se poate taia si nu stiu cum se repara.
  8. Busuiocul sau patrunjelul prajit si feliile de carambola sunt accesorii. Trebuie tratate ca atare. Daca n-ai musafiri poti sa te lipsesti.
  9. Aranjeaza frumos farfuria, fa-i o poza si da-te mare cu ea. Chiar daca nu-ti place, posteaz-o si la noi pe Facebook sa radem impreuna.

 

Cu drag,
Andrei

  • http://cherryqueendee.blogspot.ro/ cherry queen

    Foarte tare! esti genial si abia astept urmatorul episod!

  • Gotcu Marinela

    imi place filmuletul! felicitari! chiar ai reusit! cred ca a fost delicioasa rata! abia astept ep.2…

  • Stefan

    ce masterchef..aici e show. bravo!

  • Robert Codescu

    Este obligatoriu să fie raţă !?!? că e un răţoi nebun care sare la mine mereu şi mă gândeam să … :P

  • Ionut Dany

    Super tareee chiar imi place …..e mult mai frumoasa aceasta emisiune decat celelalte gen MC sau HK …..bv :) super

  • Rusu Consuela

    Esti un bucatar special!!!! Prefer sa urmaresc retetele tale si felul cum le prepari!!! Bravo!

  • Madalina Dorobantu

    Daaa, imi place! P.S. Pisica alba este senzationala!:D

  • http://vasilebuzea.blogspot.ro Vasile Buzea

    Minunat! :)

  • Roxana

    Felicitari pentru curaj si pentru idee! Pot spune doar ca esti adorabil in postura aceasta de bucatar care a salvat familia de la foame. Cei drept restul oamenilor care nu sunt in domeniul culinar, le este dificil sa faca retetele master sefilor, dificil e uneori orice reteta daca nu ai experienta de a da foc macar odata la bucatarie. Personalitatea ta aparte pune in lumina atitudinea ludica extrem de savuroasa si sinceritatea debordanta. Mult succes in continuare si astept urmatorul episod cu drag.

  • Ioana Andreea Giuroiu

    O să încerc și eu! Și în plus, am râs cu lacrimi. Felicitări!

  • Lubita Iancu

    Foarte tare domnule profesor,felicitari!!!

  • Stefi

    Distractia imbinata cu bucataria= show :D mult succes in continuare!!!

  • Dragos Mihai Pintilie

    Explicatiile, termenii tehnici, regionalismele, neologismele si umorul, de nota 12:)

  • Mirela Craiut

    Cand apare episodul urmator?

    • Singur Cook

      Peste 2 saptamani

  • sorina stefan

    Multumesc pentru reteta ! Mult succes ! Prima filmare a fost super !

  • Carmen

    Super!Abia astept episodul urmator!

  • Simona

    am luat fara piele…. :)))))) ………. big like

  • Margo

    Super tare! Bestial! Felicitari si abia astept un nou episod.

  • Mimi

    Super! Bafta in continuare! Imi place ideea.

  • Singur Cook

    Ma bucur mult ca v-a placut :).. zau, aveam emotii. Episodul 2 e pe drum, mici detalii de curatat.. Filmam pe al 3-lea ;) Va multumesc din suflet pt comentarii. Habar n-aveti ce mult inseamna confirmarea pentru un proiect nou nascut.

  • daniela

    In primul rand feicitari pentru ideea, realizare si cea -ul ala care nu -l mai gasesti in alte materiale video cu si depsre gatit . Cand apare urmatorul episod ?

  • Ioana

    Genial :)))… mai ales partea in care tigaia a luat foc.. si eu am patit-o dar in loc sa o acopar am scos-o pe geam :)))

  • adina

    foarte tare!…esti ca mine in bucatarie…cind uit sa cumpar cite un produs “absolt de neinlocuit” pentru o reteta sau cind imi flambez bucataria….sunt fan!…felicitari si te voi urmari constant… :)

  • dana

    senzationaaaaal…..amuzant maxim!!!! m-am abonat la news..

  • alexandra

    Sa continui mi-a placut foarte mult,astept cu nerabdare cel de-al 2 episod!

  • adri

    Noroc ca am aflat de la Irina Margareta Nistor …iar acum, dupa ce-am vazut cum ti-ai dezvaluit secretul de “actor – bucatar”, mi s-a deschis apetitul pentru ratza, fapt ptr care am sa ies in oras sa iau masa…ptr ca, SINCER, e prea complicata prepararea acestei retzete acasa si mai ales singura…oricum, te felicit si ii felicit pe curajosii care-ti vor urma…
    A, era sa uit! formatul e spectaculos si este in sine o retzeta greu de realizat…e o comedie savuroasa pe un fundal muzical rafinat pe care au fost presarate la momentul oportun imagini impecabil realizate cu chef-ul…. I LIKE IT!

  • Pingback: Singur Cook cu Andrei Aradits ~ Cătălin Corozanu

  • Andreea

    Am ras aproximativ 20 de minute cu lacrimi si am vazut partea cu tigaia in flacari de cel putin 5 ori. Genial! Nu tin minte ultima oara cand am ras atat.

    Abia astept noi episoade! Te-am pupat.

    P.S.: Si cutitul meu preferat de bucatarie are varful stramb :)

  • Juliette Grant

    Ce draguti sunteti ! Carnea cam cruduța dar merge, ca e reteta franțuzeasca :) Cred ca am sa te iau cu mine in bucatarie cand gatesc, esti o companie foarte joviala :)

  • Evelina

    mi-ai facut ziua mai buna :) tine-o tot asa !

  • Giorgiana Spulbar

    Like, like, mega LIKE!!!!!!!!