Eu sunt Andrei. Unii ma stiti de la televizor. Mai tineti minte reclama aia la biscuiti? Da! Ok. Deci ala sunt eu. Iar acesta este un blog. Dar nu unul culinar. Pentru ca nu mi-am propus sa va invat sa gatiti. Sunt convins ca o faceti mai bine decat mine. Vreau sa invat sa gatesc eu. Asta e un blog cu peripetii din bucatarie... cu aragazul meu vechi si cu lingura mea de lemn. Cu cutitul meu care taie. Sunt actor. Nu vreau sa va invat retete. Vreau sa zambiti.

Adaugat la

File de somon cu piure de broccoli
Ingrediente:

  • file de somon (n-are sens sa-l macelaresti singur daca nu te filmeaza nimeni)
  • broccoli (are sens sa incerci chiar daca nu te filmeaza nimeni)
  • lime si lamaie
  • unt
  • smantana lichida
  • usturoi
  • rozmarin (salvie sau menta si alte aiureli daca esti curajos)
  • icre de manciuria
  • sare, piper
  • ulei de masline

Preparare:

  1. Pune file-ul la marinat in: ulei de masline/unt, taie/zdrobeste/toaca usturoi, lamaie, rozmarin, sare
  2. Caleste usturoiul taiat/zdrobit/tocat in unt, pune apa fiarta peste, arunca broccoli si da drumul la hota. (cam 20min)
  3. Trage pestele in tigaie in propria marinata (in unt sau ulei de masline, depinde de standardele personale ale colesterolului) apoi pune-l la cuptor
  4. Intoarce-te la broccoli. Cred ca a fiert. Arunca apa si storcoseste-l cu mixerul, pune sare, piper si smantana lichida. Miroase-l. Nu-ti place? Deghizeaza-l. Lamaie, rozmarin, salvie, sau ceva ce-ti trazneste prin cap.
  5. Focul mic, topeste untul. Pune smantana, coaja de lime, zeama de lime, sare si piper. Amesteca mereu ca altfel se taie, (menta poti sa pui daca nu te doare orgoliul de bucatar, mie mi-a placut cu menta..)

 

Daca ai forme d-alea dragute cum avea chef Bogdan, pentru piureul de broccoli, ungele intai pe dinauntru cu ulei ca sa alunece mai bine. Daca nu, pune-l alaturi si pune icrele pe deasupra, iar sosul pe peste.Si daca-l faci, fa-i poza.. si spune-mi daca a meritat impacarea cu broccoli.

Cu drag,
Andrei

  • Bilgar Alexandru

    Suuuuper! Nota 10 plus!

  • Gotcu Marinela

    hai mai ca esti bun…orice ai gati, tot bun iese! ai farmecul tau care deghizeaza tot!

  • Rusu Consuela

    Bravo!!! Stangace cum crezi tu ca esti in bucatarie, te descurci de minune!!!

  • Singur Cook

    Inca un amanunt pe care nu l-am specificat in episod.. Fiecare reteta o fac prima oara la filmare! Si o si mananc prima oara.. D-aia habar n-am cum iese

    • Ileana

      as avea o propunere pe viitor :) nu mai bine inviti tu la tine unul dintre cei de pe aici care lasa comment-uri? alegi tu cine…asa in semn de cadou…pt ca sunt convinsa ca sunt destul de multe persoane care apreciaza tot efortul tau

      • Guest

        Ileana, m-am gandit la asta, mai mult ca sigur o vom face dar trebuie sa implementez un oarecare sistem obiectiv (macar aparent) de selectie.. Habar n-am, un soi de concurs?

        • Ileana

          :) ma bucur sa aud ca exista posibilitatea ca pe viitor sa avem sansa ca noi, cei ce te urmarim, sa si gustam din delicatesele pe care le faci
          un concurs da, probabil ca e o idee foarte buna..sunt convinsa ca vei gasi tu modalitatea cea mai buna de selectie

  • Mihaela

    Asteptam cu nerabdare urmatoarea reteta !

  • Cristi

    Bravo! Foarte placut si bine realizat! Sper sa iesi cu show-ul si pe TV, ca merita!

  • Evelina

    gatesti la fel ca mine,din ochi :))) bravo!

  • rusu oana

    exista o budinca de broccoli delicioasa, unde tot asa nu-i simti gustul de “iarba” :) daca doresti