Eu sunt Andrei. Unii ma stiti de la televizor. Mai tineti minte reclama aia la biscuiti? Da! Ok. Deci ala sunt eu. Iar acesta este un blog. Dar nu unul culinar. Pentru ca nu mi-am propus sa va invat sa gatiti. Sunt convins ca o faceti mai bine decat mine. Vreau sa invat sa gatesc eu. Asta e un blog cu peripetii din bucatarie... cu aragazul meu vechi si cu lingura mea de lemn. Cu cutitul meu care taie. Sunt actor. Nu vreau sa va invat retete. Vreau sa zambiti.

Adaugat la

Curcan marocan umplut
Ingrediente:

  • 1 curcan (dimensiunile in functie de cuptor si invitati);
  • Umplutura: orez fiert, shallote calite, muguri de pin rumeniti, smochine, caise confiate, stafide, curmale, patrunjel;
  • Condimente: Curcuma, nucsoara, boia, scortisoara, piper, sare, cuisoare, coaja rasa de mandarina.

Preparare:

  1. Umplutura se prepara simplu. Fierbi orezul, calesti ceapa, rumenesti mugurii de pin. Tai fructele confiate
    pe care le ai la indemana, patrunjelul etc si le amesteci cu toate nebuniile alea de condimente. Combinatia e asa aromata si exotica incat nu stiu daca are sens sa scriu cantitati. Habar n-am ce se
    schimba daca pui mai multe d-alea sau mai putine d-alelalte. E un foc de artificii de mirosuri si gusturi pe
    care n-am cum sa le compar cu nimic altceva din amintirile mele culinare.
  2. Daca vrei sa dezosezi curcanul, e complicat, dar posibil.. Adica am facut-o!! Am gresit ca i-am scos si
    spatele, dar am impresionat pe toata lumea. Intrebarea e: vrei sa-l mananci sau sa te dai mare? Cred ca
    dezosarea mai are un avantaj, pe langa lejeritatea servirii. Intra aromele mai bine in carne. Dar muncesti
    de te ia naiba. Teoretic dezosarea asta merge mai usor la pasari mai mici, porumbei, pui, rate.. Curcanul
    mi-a facut febra musculara. Cum se dezoseaza? Nu stiu sa explic cu vorbe. Eu l-am hacuit pana l-am dat
    gata. Cu resturile am facut o ciorba de curcan (vorba cantecului). Apoi i-am cusut un orificiu si pe partea
    ailalta am indopat orezul.
  3. La final il ungi cu ulei, sare, boia si-l lasi la cuptor pana e gata. Cam 3 ore.

Craciun Fericit!
Cu drag, Andrei

  • Evelina

    supeeeeeeeeeeeer :) Sarbatori fericite !

    • Singur Cook

      Sarbatori fericiteee!!!

  • FFF

    Sunt Emi din Craiova si am 11 ani. va urmaresc episoadele intotdeauna si imi plac foarte mult…e ceva tare si original…Va urez Sarbatori fericite si sa aveti succes in continuare!!

    • Singur Cook
  • Bilgar Alexandru

    Foarte tareeeee! Craciun fericit!

  • Mary Ioana

    Buuuun de tot! Sarbatori fericite!

  • Ileana

    un an nou bun pe toate planurile iti doresc si multa bafta in tot ceea ce ti-ai propus pentru anul acesta ;)

  • http://dulceiutesarat.wordpress.com/ Didi

    Am apasat pe cuc:) si nu ma duce acasa … De obicei, logo are link in spate. Este de ajutor ca sa reglezi asta tehnic.

    Eu am ramas de la Ziua Nationala cu tricolorul pe header, dar nu se baga de seama, lumea crede ca sunt cu fiorul. La tine insa, vedeta fiind si toti ochii focalizati pe tine, nu mai merge cu bradul impodobit, evident lasat singur-cuc. Daca reusesti sa il despodobesti inainte de a se ofili toti ghioceii deja rasariti, pariez ca anul acesta vei primi oferte ca sa ti se cumpere acest proiect, cu tot cu tine la pachet (ca protagonist si creier, evident).

    Succes, Andrei! Eu voi sta tunata la acest blog, ca sa fur idei, dupa care sa ma laud pe propriul blog ca mi-ar apartine. Da, stiu ca sunt de moda veche :)

    • Singur Cook

      :))) Multumesc! La link pe cuc nu m-am gandit, sunt cam stangaci cu tehnicitatile. Caut oferte si finante, cine stie poate va deveni un proiect functional, nu doar un hobby cam scump.

      • http://dulceiutesarat.wordpress.com/ Didi

        Wow! Chiar ai raspuns. Esti chiar tu? :) … Nu conteaza asta. Mai departe editeaza comentariul meu si sterge numele de branduri indicate, deoarece regula nr 1 este sa nu faci reclama pe gratis nimanui.

        Imi imaginam ca la fiecare filmare tarai din cadru aragazul tau cel smecher si il aduci pe asta, conform unui plan. Gandita sau nu, situatia este favorabila sa contactezi Electrolux si Domo (iti indic eu din cat am mirosit), au pe la maketing si PR oameni receptivi care CEL PUTIN iti vor inlocui aragazul in cadrul unui nou episod. Macar te alegi cu un aragaz smecher :) . Ideile sunt fara numar, dar cum tu stii deja, orice proiect nou cere investitie de timp si da, ceva bani la modul cum ati structurat voi totul. Daca o dai pe text pentru o perioada, pana turnati alt episod, nu te mai costa decat parte din timpul tau liber. Ai harul vorbirii / nararii (firesc!) si e pacat sa nu il valorifici.

        Blogul nu e profitabil decat oferind legaturi conexe meseriei tale, asa cum ai si spus din capul locului. Ca sa fie un pic profitabil, inseamna sa ii asiguri trafic zilnic ca sa il cresti, scriind orice prostie iti trazneste, aici si in pagina FB a blogului (acolo enunturi scurte cum deja stii). Nu astept nici un raspuns, timpul tau este pretios, atat am vrut sa sugerez (y)

        • Singur Cook

          :)) Da sunt eu.. Iar aragazul nu vreau sa-l schimb, e personaj, ca si cutitul!! Ideile sunt multe intradevar. Recunosc, am inventat blogul doar ca o rama complementara a episoadelor video. Nu mi l-am imaginat ca baza de retetare.. mai ales ca nu sunt bucatar, habar n-am cum sa-mi dezvolt abilitati culinare.
          Dar a inceput sa se auda de cuc! Sper sa ma intorc in primavara tarzie, cand ma eliberez cu cucul sponsorizat :))
          Multumesc. Pe bune, nu doar asa politicos!!

  • Lavinia

    Cineva zicea că e ușor să faci publicul să râdă, dar să știi să-l faci să zâmbească e deja o artă. Tu știi să faci ambele foaaarte bine. Ești incredibil! Îți mulțumesc! Încerc și eu curcanul când mă duc acasă, promit :D La mai multe, vreau să iasă din hobby-ul scump un proiect maaare și de succes! Îmbrățișări multe! :D